24 uur verzending

Gratis verzending vanaf € 50,-

24 uur verzending

Gratis verzending vanaf € 50,-

Nieuwe buxus in Nederland

de buxusrups eet de plant niet op

Datum: 14 april 2021
Bron: Morgenzonweg
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe buxus in eerste privé tuin van Nederland

De buxusmotten, schimmels en een kale heg. Voor tuinliefhebbers is het een ramp. De buxusplant heeft het moeilijk gehad in Nederland de laatste jaren. Dit is natuurlijk erg jammer maar er is een oplossing. Afgelopen week werden in een tuin aan de Morgenzonweg nieuwe buxusplanten geplant. Deze nieuwe buxusplant is resistent voor de buxusschimmel en misschien wel het belangrijkste de buxusrups eet de plant niet op.

Vorig jaar zijn er 17.000 van deze buxusplanten aangeplant in de tuinen van Paleis ‘t Loo. Deze plant kent zijn oorsprong in Azië. Er is zeker 17 jaar onderzoek aan vooraf gegaan. De plant is slechts in drie tuinen aangeplant. Bij paleis ‘t Loo, bij chateau Villandry in Zuid-Frankrijk en in Duitsland in de Herrenhäuser Gärten. Bij ‘t Loo is de buxus dokter zelf aan het werk geweest. Voor de aanplant in Duitsland en Frankrijk is er op afstand contact geweest.

Nu is de nieuwe buxus aangeplant in de eerste privé tuin aan de Morgenzonweg. Normaal worden deze buxusplanten in prestigetuinen aangeplant, maar er is voor deze tuin gekozen omdat deze ook open wordt gesteld voor het publiek, tijdens de open tuin dagen. Dan kunnen bezoekers ook kennis maken met deze nieuwe buxus. De oude groene buxusplanten die nu in de tuin staan worden vervangen door de nieuwe soort.

De Buxus Dokter

Ander nieuws

De verjonging van Buxus

De verjonging van Buxus

Veel tuinliefhebbers zullen het herkennen: een prachtig aangelegde tuin met strakke hagen en vormen die na verloop van tijd te breed en…

(Leestijd: 4 minuten)

Lees meer
Winkelwagen