Rups bestrijding

Het gaat ons om het bestrijden van de rups. Geen andere insecten of vogels

Milieuvriendelijk

biologische rups bestrijding

Vele buxusliefhebbers pakken al snel het potje met chemische bestrijdingsmiddelen om de rups te doden. Helaas doden vele middelen niet alleen de rupsen, maar ook andere insecten en de vogels. Dit is natuurlijk ongewenst maar wat moet je anders?

Met die vraag in mijn achterhoofd ben ik zelf 1,5 jaar geleden naar een antwoord gaan zoeken. Zelf heb ik mij verdiept in wetenschappelijke verslagen uit Frankrijk en Engeland. De resultaten die daar in naar voren komen waren doorslag gevend voor mijn zoektocht. Alleen met bestrijdingsmiddelen werken is maar het halve werk.

Het is en blijft een terugkerend probleem, denk aan de buren en de buxus die daar staat, of de buxus twee straten verderop. Doormiddel van lok feromonen uit te zetten in uw tuin zullen nieuwe generaties rupsen behoorlijk inslinken. Hierdoor zal de populatie rupsen uiteindelijk zeer klein blijven.

Het lokferomoon lokt de mannelijke motten, waardoor de vrouwelijke motten niet bevrucht raken. Een vrouwtjes mot kan in de 8 dagen dat ze leeft wel 600 eieren leggen. Moet je na gaan als al deze in uw buxus terecht komen dat het al snel gedaan kan zijn met uw buxus.

Rups bestrijding

Het is van belang snel wat aan het probleem te doen. Daarom biedt ik een kosteloze en vrijblijvende afspraak aan. Iedere tuin is anders, dus mijn advies is voor iedere tuin op maat gemaakt.

Vrijblijvend advies:

+31 (0) 6 512 530 67

Andere patiënten

Open tuin: ‘Liefhebberstuin’

Open tuin: ‘Liefhebberstuin’

Open tuin: ‘Liefhebberstuin’In een Engelse tuin ontbreekt natuurlijk de buxus niet. Datum: 08 Oktober 2019 Patiënt: Liefhebberstuin Symptomen: Open tuin Over de patiëntAan de voorkant van de tuin bevindt zich een speel gevormde buxushaag met bollen. Doorgelopen naar...

Lees meer
Meer dan 100 jaar oude buxusbomen

Meer dan 100 jaar oude buxusbomen

Meer dan 100 jaar oude buxusbomenIn de oude vestigingsstad Groenlo staan een aantal zeer oude buxusbomen. Datum: 4 september 2019 Patiënt: 100 jarige buxusbomen Symptomen: rupsen Over de patiëntIn de oude vestigingsstad Groenlo staan een aantal zeer oude buxusbomen....

Lees meer
Paleis het Loo

Paleis het Loo

Paleis het Loo We hebben de handen in een gestoken om de buxusrups te lijf te gaan Datum: 09 augustus 2018 Client: het Loo Project Type: Buxus mot Over de patiënt De Hoveniers van Paleis het Loo en de Buxus Dokter hebben de handen in een gestoken om de buxusrups te...

Lees meer

Contact met mij opnemen

14 + 7 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

+31 (0) 6 512 530 67

info@buxus-dokter.nl