Rups en mot

Het gaat ons om het bestrijden van de rups. Geen andere insecten of vogels

Milieuvriendelijk

biologische rups bestrijding

Vele buxusliefhebbers pakken al snel het potje met chemische bestrijdingsmiddelen om de rups te doden. Helaas doden vele middelen niet alleen de rupsen, maar ook andere insecten en de vogels. Dit is natuurlijk ongewenst maar wat moet je anders?

Met die vraag in mijn achterhoofd ben ik zelf 1,5 jaar geleden naar een antwoord gaan zoeken. Zelf heb ik mij verdiept in wetenschappelijke verslagen uit Frankrijk en Engeland. De resultaten die daar in naar voren komen waren doorslag gevend voor mijn zoektocht. Alleen met bestrijdingsmiddelen werken is maar het halve werk.

Rups en mot bestrijden

Het is van belang snel wat aan het probleem te doen. Daarom biedt ik een kosteloze en vrijblijvende afspraak aan. Iedere tuin is anders, dus mijn advies is voor iedere tuin op maat gemaakt.

Herkenning

Om op tijd een oplossing voor het probleem te maken, is het van belang de rups en mot te herkennen. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke schade hij aanricht.

Lokfermonen

De buxusrups en -mot zijn goed te bestrijden met lokfermonen. Deze plaatst u in uw tuin en vangt de rupsen en motten. De werking van de fermonen staan onder deze pagina uitgelegd.

Plan van aanpak

De buxusrups en -mot zijn een paar maanden per jaar actief. Elke maand zijn er verschillende handelingen om de rups en mot te voorkomen, bestrijden en weg te houden.

Andere patiënten

Pandhof Sinte Marie

Pandhof Sinte Marie

Pandhof Sinte Marie Al is de Mariakerk verdwenen, de Mariaplanten hebben in de tuin hun plaats gekregen Datum: 09 april 2020 Client: Pandhof Sinte Marie Project Type: Buxushagen Over de patiënt De Pandhof is een overblijfsel van de Mariakerk die het centrum vormde van...

Paleis het Loo

Paleis het Loo

Paleis het Loo Over de patiënt De Hoveniers van Paleis het Loo en de Buxus Dokter hebben de handen in een gestoken om de buxusrups te lijf te gaan9 augustus 2018 heeft de Buxus Dokter zijn vallen mogen plaatsen in de tuin van Paleis Het Loo.Dit jaar zal er bij het...

Landgoed Twickel

Landgoed Twickel

Landgoed TwickelIn de formele tuin bevinden zich talrijke parterres gevuld met buxushagen en taxusfiguren Datum: 11 maart 2020 Client: Landgoed Twickel Project Type: Buxushagen Over de patiënt Kasteel Twickel is befaamd om haar ‘huispark’: de siertuinen, de Oranjerie...

Contact met mij opnemen

1 + 12 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

+31 (0) 6 512 530 67

info@buxus-dokter.nl