Rups bestrijding

Het gaat ons om het bestrijden van de rups. Geen andere insecten of vogels

Milieuvriendelijk

biologische rups bestrijding

Door de buxusrups effectief te bestrijden, kun je de buxushaag redden en in een groene staat houden. U hoeft uw aangetaste Buxus niet te verwijderen, hoe dor en kaal uw Buxus er ook bij staat, de planten zullen volledig herstellen. Een goed plan van aanpak is daarom van belang voor uw tuin.

Het is van cruciaal belang het insect goed te kennen, weten wanneer de rups aan de buxus eet en wanneer de motten vliegen en eitjes afzetten. Dit is van belang om op tijd te kunnen reageren tegen de rups en om zo de buxus vitaal te houden.

Het monitoren van de mot is daarom een pre. Door het gebruik van de Buxusferomoonval van de Buxus Dokter word de mot gevangen wanneer er een vlucht gaande is. De feromoondispenser bevat het vrouwelijk lokferomoon van de buxusmot waardoor de mannelijke mot word aangetrokken en weggevangen word in de herbruikbare val.

Buxus Dokter val

met twee lokfermonen

Een enkele tijd nadat de vlucht is geweest, zal de nieuwe rups actief worden. Hij is dan nog zeer klein (formaat mier) en makkelijk te behandelen met een biologische bacteriesporen.

Door de buxus van binnenin en buiten te spuiten met de bacteriën van Buxus Protect zal de jonge rups uitgeschakeld worden en blijft de buxus haar bladhouden.

Buxus Protect

goed voor 500m2 buxus

Wanneer er geen of haast geen motten worden gevangen, betekent het dat de motten niet actief zijn. Als er veel motten gevangen worden betekent het dat er een vlucht gaande is. Op dat moment hoeft de buxus nog niet behandelt te worden.

We behandelen pas als de vlucht voorbij is en de meeste eitjes zijn uitgekomen

Veel buxusplanten-hagen staan al jaren in de tuin en hebben daardoor waarde gekregen. Bij het vervangen van de buxushaag komen ook nog eens hoge kosten mee. Vervangen is daarom vaak geen optie. Ook bij deze plaag zal de natuur zich aanpassen en naar een evenwicht zoeken. Veel natuurlijke vijanden leren de rupsen langzaam kennen.

Rups bestrijding

Het is van belang snel wat aan het probleem te doen. Daarom biedt ik een kosteloze en vrijblijvende afspraak aan. Iedere tuin is anders, dus mijn advies is voor iedere tuin op maat gemaakt.

Vrijblijvend advies:

+31 (0) 6 512 530 67

Andere patiënten

Pandhof Sinte Marie

Pandhof Sinte Marie

Pandhof Sinte Marie Al is de Mariakerk verdwenen, de Mariaplanten hebben in de tuin hun plaats gekregen Datum: 09 april 2020 Client: Pandhof Sinte Marie Project Type: Buxushagen Over de patiënt De Pandhof is een overblijfsel van de Mariakerk die het centrum vormde van...

Paleis het Loo

Paleis het Loo

Paleis het Loo Over de patiënt De Hoveniers van Paleis het Loo en de Buxus Dokter hebben de handen in een gestoken om de buxusrups te lijf te gaan9 augustus 2018 heeft de Buxus Dokter zijn vallen mogen plaatsen in de tuin van Paleis Het Loo.Dit jaar zal er bij het...

Landgoed Twickel

Landgoed Twickel

Landgoed TwickelIn de formele tuin bevinden zich talrijke parterres gevuld met buxushagen en taxusfiguren Datum: 11 maart 2020 Client: Landgoed Twickel Project Type: Buxushagen Over de patiënt Kasteel Twickel is befaamd om haar ‘huispark’: de siertuinen, de Oranjerie...

Contact met mij opnemen

8 + 3 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

+31 (0) 6 512 530 67

info@buxus-dokter.nl