24 uur verzending

Gratis verzending vanaf € 50,-

24 uur verzending

Gratis verzending vanaf € 50,-

Voeding

Buxus heeft voeding nodig om gezond en vitaal te blijven. Vooral bij compacte hagen en snoeivormen is het belangrijk jaarlijks te bemesten. Zonder voeding zullen de planten slecht groeien en krijgen bladeren een vale kleur en gele randen. Bovendien is een slecht gevoede buxus ook gevoeliger voor ziektes en plagen. Door de buxus jaarlijks te voeden zullen de problemen voorkomen worden.

Organische buxus voeding

Om een gezonde en volle buxus te behouden in de tuin, is het belangrijk om ze van de juiste voeding te voorzien. Bemest daarom de buxus 2 x per jaar met de organische buxus voeding in de maanden maart en juni. Buxus meststoffen zijn samengesteld uit zowel snelwerkende als langwerkende organische grondstoffen die voor een compacte en stabiele groei zorgen. Verrijkt met magnesium voor frisgroene, gezonde bladeren. Voor het voeden van buxus in volle grond of in pot.

Organische buxus voeding

100 dagen voeding

Professionele buxusvoeding

Professionele buxusvoeding voorziet gedurende het gehele groeiseizoen in de nodige voedingsstoffen voor buxus. Dankzij de speciale coating rond de korrel worden de voedingsstoffen geleidelijk vrijgegeven over een periode van 5-6 maanden. Hierdoor hebben de wortels altijd toegang tot voeding, wat resulteert in een krachtige en kleurrijke buxus. De formule is verrijkt met magnesium en sporenelementen om een frisgroen en gezond blad te bevorderen. Geschikt voor het voeden van buxus zowel in volle grond als in pot.

Professionele Buxus voeding

5-6 maanden voeding

Profesionele Buxus voeding

5-6 maanden voeding

Kalk+

Het gebruik van kalk+ bij de buxus is erg belangrijk. Een goede PH waarde van de grond is van belang bij het krijgen en behouden van een mooie groene buxus. Buxus houdt namelijk niet van zure grond. Hij zal dan minder groeien zoals verwacht en vaak ook gebreksziekten vertonen zoals gele of bleke bladrandjes. Kalk+ gaat de grondverzuring tegen, zorgt voor een betere voedselopname door de buxus en verbetert de grondstructuur. Voor een optimale groei van de buxus heeft u een PH nodig tussen de 6 en 7. Dit is gemakkelijk te meten met de zelf uit te voeren PH-Bodemtest.

Bekalkingsschema
PH waarde
Tijdsduur
Kalk+per m2
PH 4 naar 6
Periode van 4 jaar
2x per jaar 300 gram
PH 5 naar 6
Periode van 3 jaar
2x per jaar 200 gram
PH 6 behouden
Jaarlijks
1x 100 gram
PH 7 behouden
Jaarlijk
1x 50 gram

Kalk+

Zeewier met bacteriën

De PH van de grond veranderen is een langzaam proces. Om de PH van 4 naar 6 te krijgen heeft u zeker 4 jaar nodig. Daarom is het van belang om een goed bemestingsplan te volgen. De tekorten aan kalk kunnen gemakkelijk voorkomen worden met een jaarlijkse onderhoudsbekalking. De aanwezige magnesium in de korrel vult de voedingselementen in de bodem aan en dat bevordert de groei en zorgt voor een donkergroen blad.

PH-Bodemtest

De juiste pH-waarde van de bodem is van groot belang voor een goede, gezonde groei van de buxus. Een te lage pH-waarde zorgt voor een slechte groei en doffe bladeren met geelachtige randen. Voor een goede groei van buxus heb je een PH nodig tussen de 6 en 7. Tussen deze waarde is er een optimale groei aanwezig. Ook de bacterieontwikkeling in de grond en de oplosbaarheid van voedingsstoffen zijn dan ideaal.
Met de PH-Bodemtest kan er tot acht maal de pH-waarde getest worden. De test is snel en eenvoudig door uzelf uit te voeren. Door vermenging van grond met een tabletje en gedestilleerd water, ontstaat binnen enkele minuten een vergelijkbare kleur met de kleuren op de verpakking. Via de bijsluiter kan precies afgelezen worden hoeveel Kalk+ per m2 nodig is om de juiste pH-waarde te bereiken.
Het verzuren van de grond is een natuurlijk proces in de tuin. Het ontstaat vooral door natuurlijke afbraakprocessen in de bodem. Om van een erg zure bodem (PH 4/5) naar de juiste PH-waarde te gaan voor de Buxus duurt minstens 3 jaar. Daarom is het van belang om uw bodem PH te meten en daarop bij te sturen met Kalk+

Buxus bladvoeding

Buxus bladvoeding wordt gebruikt om direct voedingsstoffen aan het blad van de buxus toe te dienen. Dit is een effectieve manier om snel resultaten te behalen, aangezien de buxus de voedingsstoffen direct via het blad kan opnemen. Bladvoeding is handig om tekorten aan te vullen, de bladkleur te verbeteren en de vitaliteit van de buxus te ondersteunen.

Tip: Kan gecombineerd worden met Buxus Protect, zodat u de rups en bladvoeding in één keer behandelt.

Buxus Bladvoeding

Extra groene Buxus

Buxus Bladvoeding

Extra groene Buxus

Neem contact op

7 + 1 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

info@buxus-dokter.nl

Winkelwagen