Voeding

Het goed verzorgen van de buxus is van groot belang.

Verzorging

de basis van een gezonde buxus

Buxus voeding

Goede voeding geeft een gezonde plant, waardoor ziektes en plagen, zoals schimmel minder voorkomen

2 x per jaar strooien met organische insectenmest korrels in de maanden; half maart en half juni, telkens als de nieuwe blaadjes komen.

 Insectenmest
 
Buxus in metersBuxus in m2
Maart10 kg50 meter haag25 m2
Juni10 kg50 meter haag25 m2

Verkrijgbaar in zakken van 5 kg, 10 kg en 20 kg.

De aangegeven hoeveelheid gelijkmatig over de te bemesten oppervlakte uitstrooien. Strooien kan bij droog weer maar bij voorkeur toepassen als er regen wordt verwacht.

Meng bij het planten van nieuwe gewassen of het verplaatsen daarvan, ½ kg korrels door de grond voordat u er gaat planten.

Organische insectenmest

korrels

Bladbemesting tegen de schimmel

Voor een goed en stevig blad wat weerstand bied tegen een omgeving met bedreigingen is een goede bladmesting ideaal.

Maak uw buxus sterk en gezond met bladbemesting. De vloeibare organische meststof bevat speciale mineralen waaronder gesteentemeel en heeft een langdurige werking. Op deze manier blijft jouw buxus gezond en houd je de mooie groene bladkleur.

Dankzij de speciale formule worden de voedingstoffen extra goed opgenomen door de plant. Zo zullen ze sterke wortels krijgen en beter bestand zijn tegen ziektes en plagen.

Je kunt de bladbemesting heel eenvoudig afmeten in de handige doseerdop en vervolgens mengen met water in een spuit of gieter: 5 ml per liter water.

Tip: te combineren met Buxus Protect tegen de rups.

Kalk met magnesium

Goede voeding geeft een gezonde plant, waardoor ziektes en plagen, zoals schimmel minder voorkomen

 Kalk + magnesiumBuxus in metersBuxus in m2
Maart2 kg50 meter haag25 m2
Juni2 kg50 meter haag25 m2

Verkrijgbaar in zakken van 2 kg, 5 kg, 10 kg en 20 kg

Kalk gaat de grondverzuring tegen, zorgt voor een betere voedselopname door de planten en verbetert de grondstructuur. De buxus houdt namelijk niet van een zure grond. Hij zal dan minder groeien zoals verwacht en vaak ook gebreksziekten vertonen zoals gele of bleke bladrandjes. Dat tekort aan kalk kan gemakkelijk voorkomen worden met een jaarlijkse onderhoudsbekalking.   Magnesium vult de  voedingselementen in de bodem aan, bevordert zo de groei en zorgt voor een donkere groen blad.

Kalk met magnesium

Andere patiënten

Pandhof Sinte Marie

Pandhof Sinte Marie

Pandhof Sinte Marie Al is de Mariakerk verdwenen, de Mariaplanten hebben in de tuin hun plaats gekregen Datum: 09 april 2020 Client: Pandhof Sinte Marie Project Type: Buxushagen Over de patiënt De Pandhof is een overblijfsel van de Mariakerk die het centrum vormde van...

Paleis het Loo

Paleis het Loo

Paleis het Loo Over de patiënt De Hoveniers van Paleis het Loo en de Buxus Dokter hebben de handen in een gestoken om de buxusrups te lijf te gaan9 augustus 2018 heeft de Buxus Dokter zijn vallen mogen plaatsen in de tuin van Paleis Het Loo.Dit jaar zal er bij het...

Landgoed Twickel

Landgoed Twickel

Landgoed TwickelIn de formele tuin bevinden zich talrijke parterres gevuld met buxushagen en taxusfiguren Datum: 11 maart 2020 Client: Landgoed Twickel Project Type: Buxushagen Over de patiënt Kasteel Twickel is befaamd om haar ‘huispark’: de siertuinen, de Oranjerie...

Contact met mij opnemen

3 + 10 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

+31 (0) 6 512 530 67

info@buxus-dokter.nl