24 uur verzending

Gratis verzending vanaf € 50,-

24 uur verzending

Gratis verzending vanaf € 50,-

Open tuin: ‘Liefhebberstuin’

In een Engelse tuin ontbreekt natuurlijk de buxus niet.

Datum: 08 Oktober 2019
Patiënt: Liefhebberstuin
Symptomen: Open tuin

Over de patiënt

Aan de voorkant van de tuin bevindt zich een speel gevormde buxushaag met bollen. Doorgelopen naar de achter tuin ontkomen uw ogen niet aan de grote Robinia pseudoacacia (acaciaboom). Met kleine hoogteverschillen wordt je via een speels tegelmotief uitgenodigd verder de tuin in te gaan.

De tuin is verdeeld in tuinkamers, zodat er telkens een nieuwe verrassing wacht. Hoog oplopende borders die eind juni, juli op hun hoogtepunt zullen zijn. De tuin eindigt aan de bosrand met een kraakheldere vijver, waar de waterlelies bloeien en de groene kikkers op de bladeren lijken te zonnen, maar in werkelijkheid belust zijn op een vliegje. Opzij van het huis is een schaduwtuin, met veel verschillende Hosta’s. Tevens is er een kleine hobbykwekerij.

Tijdens de open tuindagen is de tuin beschikbaar voor bezoekers. Kijk voor meer informatie op https://www.tuinenstichting.nl/agenda/open-tuinendag-liefhebberstuin-winterswijk-ge-4/

De Buxus Dokter

Andere patiënten

Paleis het Loo

Paleis het Loo

De Hoveniers van Paleis het Loo en de Buxus Dokter hebben de handen in een gestoken om de buxusrups te lijf te gaan 9 augustus 2018 heeft de Buxus Dokter zijn vallen mogen plaatsen in de tuin van Paleis Het Loo.

Lees meer
Landgoed Twickel

Landgoed Twickel

Kasteel Twickel is befaamd om haar ‘huispark’: de siertuinen, de Oranjerie voor de citrusbomen, en het omringende park met spiegelvijvers en wildbaan. Even zo bijzonder is de moestuin waar als vanouds groenten

Lees meer
Winkelwagen