24 uur verzending

Gratis verzending vanaf € 50,-

24 uur verzending

Gratis verzending vanaf € 50,-

Buxusrups bestrijden voorjaar 2023

In het najaar van 2022 heeft de buxusrups zich ingewikkeld voor de winterslaap (diapauze). Als de temperatuur dit voorjaar weer oploopt zal de rups ontwaken en weer schade gaan maken aan de Buxus.

Datum: 07 februari 2023
Leestijd: 4 minuten

Buxusrups herkennen voorjaar

Wanneer de temperatuur in de maanden april/mei voor een lange tijd 15 graden of hoger is zal de aanwezige Buxusrups weer actief worden. In het begin zal de vraatschade moeilijk waarneembaar zijn, maar al gauw zullen kleine vraatschade plekken zichtbaar zijn. Het blad zal grijs of bruin verkleuren en er zullen groene korreltjes in en onder de Buxus liggen. De groene korreltjes zijn de uitwerpselen van de Buxusrups.

Oplossing tegen de Buxusrups

Bij het zien van vraatschade in de Buxus is het direct nodig actie te ondernemen om zo een kale Buxus te voorkomen. Gebruik daarom de biologische bacteriën van BUXUS PROTECT (voorheen Xentari). Spuit BUXUS PROTECT over alle bladeren van de Buxus en voorkom zo nieuwe vraatschade.

De Buxusrups eet van het blad die met BUXUS PROTECT is behandeld. In de maag van de rups worden de eiwitkristallen van de bacteriën afgebroken tot toxinen. Deze toxinen binden zich aan de darmwand en doorboren deze ook. De buxusrups zal snel hierna overlijden.

BUXUS PROTECT blijft 14 dagen lang op het Buxusblad zitten. Hierdoor bent u verzekert van een goede bestrijding tegen de buxusrups. BUXUS PROTECT is niet schadelijk voor mens, dier, vogels en andere insecten.

“Aangevreten bladeren, spinsels en groene korreltjes geven aan dat u last heeft van de buxusrups”

“Geef de buxus niet direct op, wanneer de twijgen nog groen zijn zal er nieuw blad komen”

Mijn buxus is kaal wat nu?

Als de Buxusrups toch de buxus kaal heeft gegeten dan hoeft u die niet gelijk eruit te halen. Buxus is namelijk een sterke plant die genoeg kracht heeft voor herstel. In haar wortels heeft ze namelijk genoeg energie opgeslagen om nieuw blad aan te maken. Het duurt ongeveer 30 tot 40 dagen tot de buxus weer helemaal vol zit met nieuw blad.
Door de buxus voeding te geven kunt u het herstellen bevorderen. Buxus houdt immers van een voedingsrijke bodem. Strooi daarom bij de voeten van de buxus organische of professionele buxus voeding.

De Buxus Dokter

Ander nieuws

De verjonging van Buxus

De verjonging van Buxus

Veel tuinliefhebbers zullen het herkennen: een prachtig aangelegde tuin met strakke hagen en vormen die na verloop van tijd te breed en…

(Leestijd: 4 minuten)

Lees meer
Winkelwagen