24 uur verzending

Gratis verzending vanaf € 50,-

24 uur verzending

Gratis verzending vanaf € 50,-

De verjonging van Buxus

Veel tuinliefhebbers zullen het herkennen: een prachtig aangelegde tuin met strakke hagen en vormen die na verloop van tijd te breed en te groot zijn geworden. Ondanks vakkundige snoei is het lastig om de oorspronkelijke vorm te behouden. Het enige alternatief is een drastische verjonging van de planten door ze zwaar terug te snoeien tot op het oude hout. Buxus en Taxus behoren tot de weinige planten die deze drastische verjongingsmethode kunnen doorstaan.

Datum: 10 februari 2024
Bron: Herplant
Leestijd: 4 minuten

Gelukkig zijn buxusplanten sterk

Om dit te illustreren is er in 2021 een buxus broderie drastisch verjongd. De werkzaamheden vonden plaats op 1 mei 2021 en de foto’s spreken voor zich. Er was geen enkel groen blaadje meer te bekennen en de eigenaar had twijfels of de planten het zouden overleven.

Gelukkig zijn buxusplanten sterk en na een paar weken begonnen de eerste jonge scheuten te ontluiken. Na 2 maanden waren de hagen alweer groen. Op de laatste foto ziet u het resultaat 13 maanden na deze verjongingsoperatie.

Net gesnoeid

1 maand later

2 maanden later

4 maanden later

1 jaar later

Het is echter van belang om ervoor te zorgen dat de planten gezond zijn en voldoende groeikracht hebben. In veel tuinen wordt bemesting en water geven vaak verwaarloosd, waardoor de vitaliteit van de Buxus afneemt. Een verstandige bemesting en regelmatig water geven kan de Buxus opnieuw een boost geven en zorgen voor een snelle recuperatie. Gebruik daarom na de snoei Professionele Buxus voeding.

De Buxus Dokter

Ander nieuws

Winkelwagen